Het sneeuwt! 

Heerlijk de sneeuw. Je kan er heerlijk van genieten lekker buiten wandelen . Dit is ook het juiste moment om je vloerkleed, dekbedden en wollen kleding schoon te maken. Je hoeft er niet veel voor te doen. De sneeuw doet zijn werk.

De 4 winter schoonmaak tips

Winter schoonmaak vloerkleed  textiel dekbedden schoonmaken met sneeuw
  • VLOERKLEED: leg het vloerkleed met de goede kant 2 a 3 uur op de sneeuw. Klop met een mattenklopper op het vloerkleed. Na 2 a 3 uur haal je het vloerkleed van de sneeuw en klop je de sneeuw weg. Hierna zet je het binnen waar je het eerst goed laat drogen. Door de sneeuw worden de kleuren mooier en het vuil trekt weg. Doe dit wel als het droog is en alleen bij poeder sneeuw.
  • WOLLEN KLEDING: Wollen jassen, truien en dekens kun je ook in de sneeuwleggen. Het vuil trekt eruit en ze worden weer heerlijk fris.
  • DEKBEDDEN: als het vriest hang dan de kussens, dekbedden en knuffels buiten. Het huisstofmijt wat erin zit vriest dan dood. Dit is een simpele manier om van huisstofmijt af te komen.
  • VENTILEREN: in de winter is er vaak meer vocht in huis, omdat we meer binnen zitten en minder vaak ons huis ventileren. Door de vorst is de luchtvochtigheid buiten zeer laag. Als je je huis gaat luchten, komt er droge lucht in je huis waardoor het vochtgehalte in huis snel afneemt.