Kamerplant

KAMERPLANT WERKT VOOR ONTSPANNING!

Wist je dat (kamer)planten werkt voor ontspanning en rust in huis en je hoofd! Er zijn zelfs 3 plantensoorten die een extra ontspannende werking geven.

ALOE VERA: Werkt tegen stress. De plant zuivert de lucht, waardoor je beter kunt ontspannen. Het is een vetplant die je nauwelijks hoeft te verzorgen.

JASMIJN: Deze plant zuivert de lucht. Daarnaast verspreidt jasmijn een heerlijke rustgevende geur. Door de geur kun je beter slapen. Deze plant heeft een antidepressieve werking.

LAVENDEL: Deze plant ruikt heerlijk. Het helpt tegen slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn en zwakke spijsvertering. De plant heeft een ontspannende werking, omdat de geur de aanmaak van cortisol voorkomt, het stresshormoon.

Voorjaarsschoonmaak en kamerplanten

Doe jij ook aan de voorjaarsschoonmaak ? Vergeet dan zeker de kamerplanten niet. Het voorjaar is de juiste tijd om je kamerplanten te verzorgen. Geef je kamerplant nu wat extra aandacht en liefde!

Verpot de planten een wat grotere pot en geef ze nieuwe aarde Stof de bladeren af en besproei ze met een planten spuit. Als het           (niet te) hard regent kun je ook buiten in de regen zetten. Na de regendouche maak je de bladeren droog met een droge doek Geef de kamerplanten wat extra water nu het warmer wordt. Geef kamerplanten op een vast moment water en doe er af en toe een scheutje planten voeding bij.

Wist je dit over kamerplanten? Het verzorgen van kamerplanten werkt rustgevend en kan je stressniveau verlagen. Kamerplanten zorgen voor een betere concentratie, geheugen en meer productiviteit. Nu we meer thuiswerken, geef jezelf eens een keer een kamerplant cadeau!