Koelkast

Een overzichtelijke koelkast

De KOELKAST. Meerdere keren per dag trek je de koelkast open om er iets uit te pakken. Het is dus fijn als de koelkast goed geordend is, zodat je alles makkelijk kunt pakken en terug kunt leggen.

TIP: Gebruik voor vleeswaren en kaas 3 aparte vlees/kaas dozen. Plak op de vlees/kaas doos een label met beleg (in rood en groen) en kaas. De bak met het groene label doe je de aangebroken beleg in. In de bak met label met rood beleg doe je de voorraad beleg in. Zo voorkom je dat er steeds meerdere pakjes vlees en kaas aangebroken in de koelkast liggen.

Doe restjes eten in een vierkant bakje. Dit stapelt makkelijk in de koelkast. Scheel ruimte en is overzichtelijk. 

Wil je je koelkast opnieuw inrichten. Zo ga je aan de slag. 

  • Haal alle spullen uit de koelkast.
  • Controleer alle producten op houdbaarheid en gebruik je het nog?
  • Maak de koelkast schoon.
  • Sorteer alle producten bij elkaar op soort.
  • Producten die je veel gebruikt zet je op een hoogte waar je makkelijk bij kan.
  • De oudste producten zet je vooraan.
  • Kleine losse producten en zakjes doe je allemaal bij elkaar in een bakje.

Onderin de koelkast is het koelst. Hier bewaar je vlees en vis. De beste temperatuur voor een koelkast is 4 graden.

Koelkast ordenen Opruimen  met Astrid