Carnavals / verkleedkleding ordenen

Als je de carnavals / verkleedkleding goed opbergt heb je hier de volgende keer weer plezier van als je de carnavals / verkleed kleding en accessoires weer nodig hebt.

Om de spullen goed te ordenen is het belangrijk dat je alle spullen bij elkaar zoekt ook de spullen die je al jaren niet meer gebruikt hebt.

Voor kinderen die wekelijks de verkleedkleding aan doen, gebruik je een grote box of mand waar ze alles in kunnen doen en het weer makkelijk kunnen uitpakken om mee te spelen. Zo blijft alles bij elkaar en weten de kinderen ook waar ze het weer terug kunnen leggen. 

carnavalskleding en verkleedkleding opruimen en ordenen

Kleding

Heb je veel ruimte dan kun je alle kleding ophangen in een kast, of je maakt een stang op zolder voor je kleding om op te hangen. Heb je niet veel ruimte dan berg je de kleding op in een box, doos of weekendtas. Nu kun je aan de slag.

  • Is de kleding nog heel? Past het nog? Ga je het ooit nog ooit dragen? De kleding die je niet meer wilt bewaren leg je meteen apart.
  • De kleding die je nog wilt bewaren sorteer en vouw je op thema bij elkaar. Bijvoorbeeld op western, clown of kleur.
  • De kleding waarvan je verwacht dat je die binnenkort niet meer aan doen, doe je onder op in de box, doos of weekendtas.

Accessoires

De accessoires doe je niet bij de kleding. Deze doe je in aparte boxen of dozen. Voordat je alle accessoires opnieuw gaat ordenen kijk je of ze nog heel zijn. Wat niet meer bruikbaar is leg je meteen apart.

  • Sorteer de accessoires op soort.
  • Start met de hoeden en pruiken. Doe deze apart van elkaar in box of doos. Heb je niet voldoende voor 2 boxen, doe dan eerst de hoeden in de box en daar boven op de pruiken.
  • Sorteer nu alle kleine accessoires op soort bij elkaar ( brillen, sjaals, panty’s, beenwarmers, boa’s enz. ) doe deze apart in een zakje en stop deze daarna in een box of doos.
  • Plak op de box of doos een sticker en schrijf erop wat er in zit.

Zet nu alle spullen bij elkaar op zolder of (berg)kast. Zo pak je de volgende keer weer gemakkelijk de carnavals / verkleedkleding. Kleding en accessoires die je niet meer gebruikt breng je naar de kringloper of geef je weg.